Spännande på IKT-skola mötet

När vi hade nätverksträffen för IKT-skola hände mycket spännande och roliga saker när vi fick pröva på Green Screen. Per Åhlund, slöjdlärare och IKT-ansvarig på Ankaret skola är expert på detta. Vi fick även inspirerande tips från varandra på vårt Mini Teach Meet.

Evelina visar appen Words in a pic. En bild, ett antal bokstäver. Man ska komma på tre ord som hör till bilden.

Jeanette visar onlinetjänsten Padlet som nu också finns som app. En virtuell tavla/anslagstavla där man kan lägga in bilder, dokument, ljudfiler och filmer. Anslagstavlorna kan vara publika och privata, de går att lösenordsskydda. Jeanette använder ofta detta verktyg med sina elever, hon samlar till exempel material inför ett arbetsområde eller ett prov.

Josefin visar Daycape, en app där man kan skapa bildschema för elever som är en hjälp i att få struktur på sin dag, samt förbereda sig för olika händelser under dagen.

Lena arbetar med programmering med eleverna på Fotö skola och det är mycket uppskattat. Hon visade ScratchJr, en app de använt för att programmera. Vi fick se några filmer som eleverna programmerat. Appen ScratchJr är något begränsad och förenklad jämfört med webbprogrammet Scratch, men under våren kommer  Scratch som app och har då fler funktioner som app.

 

Annons

En kommentar

  1. Ja, det var en mycket trevlig träff med många intressanta inslag. Jag ser framemot en ny Scratch-app med fler valmöjligheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s