Ändra användarnamnet/eposten på Apple-ID

När Öckerö kommunen ändrade epostsystem ändrades alla pedagogers epostadress från fornamn.efternamn@skola.ockero.se till fornamn.efternamn@ockero.se. Detta innebär att de som har skapat ett Apple-ID till den adressen måste ändra den epost-adressen. Följ instruktionerna nedan. OBS! Man måste logga ut från det apple-ID på sina enheter (iPad/iPhone) innan man ändrar.

Ändra ditt Apple-ID
Läs om hur du ändrar den e-postadress som du använder som ditt Apple-ID.

I de flesta fall är ditt Apple-ID även din primära e-postadress för ditt Apple-ID-konto. Du kan ändra ditt Apple-ID till någon annan valfri e-postadress som du själv har kontroll över förutsatt att den inte redan används som ett Apple-ID.

Så här nollställer du ditt Apple-ID:
1. Logga ut från iCloud, iTunes Store, App Store, FaceTime, Hitta mina vänner, Hitta min iPhone och iMessage på varje enhet (iPad/iPhone) som använder ditt nuvarande Apple-ID för dessa tjänster.
2. Gå till Mitt Apple-ID.
3. Välj Hantera ditt Apple-ID och logga in. Har du glömt lösenordet?
4. Välj Ändra bredvid Apple-ID och primär e-postadress.
5. Ange den e-postadress som du vill använda som ditt Apple-ID och välj sedan Spara ändringar. Apple skickar ett e-postmeddelande med en bekräftelse till adressen.
6. Öppna e-postmeddelandet från Apple och klicka sedan på Bekräfta nu. Fick du inget e-postmeddelande?
7. När sidan Mitt Apple-ID öppnas loggar du in med e-postadressen och lösenordet för ditt nya Apple-ID. När du får ett meddelande om att verifieringen är klar kan du börja använda ditt uppdaterade Apple-ID.
8. Uppdatera funktionerna och tjänsterna som du använder med ditt Apple-ID så att alla använder det uppdaterade Apple-ID:t.

Om du måste ändra det Apple-ID som är inloggat på din iOS-enhet följer du dessa steg för att logga ut och sedan in igen med ett annat Apple-ID.

 

Om du behöver hjälp kan du ringa Apple-supporten på tel nr: 077 119 95 19

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s