Tripp, Trapp, Träd – språk och matematikutveckling för yngre barn

Pressrelease om Tripp, Trapp, Träd

”Förskolebarn får möjlighet att arbeta med språkutveckling och matematik med hjälp av en ny app. Upplands Väsby kommun är en av två kommuner som deltar i utvecklingen av Utbildningsradions nya verktyg Tripp trapp träd. En applikation särskilt för yngre barn.

fohjclcsafflv3x30a8w

– Att använda digitala verktyg tillsammans med barnens kreativitet blir ett väldigt kraftfullt redskap som inspirerar, väcker glädje och nyfikenhet, berättar Birgitta Andrén som är förskolechef i Upplands Väsby. Både språkutveckling och matematik är exempel på områden barnen får arbeta med via appen.

Under hösten kommer en grupp barn och förskollärare från Upplands Väsby att testa en pedagogisk applikation (app) som kommunen är med och utvecklar i samverkan med Utbildningsradion. Appen är tänkt som ett verktyg för lärande som kan användas i förskolan.”

Läs mer på länken: http://blogg.upplandsvasby.se/vasbylarlabb/pressrelease-om-tripp-trapp-trad/

Detta är en större satsning som UR gör för förskolebarnen i åkdrarna 3-5 och först ut är tv-serien Tripp, Trapp, Träd – ett pedagogiskt magasin som är skapat utifrån de yngsta tittarnas behov och kunskapsnivå. Det hade premiär torsdagen 20 augusti kl 18:00 i Barnkanalen, men nu finns flera avsnitt på ur.se och UR play. http://www.ur.se/Barn/Produkter/190031-Tripp-Trapp-Trad-Sovkudde

 

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s