Ändra e-postadress för ditt Apple-ID

Om man byter e-postadressen som man har använt för att skapat ett Apple-ID så kan man även ändra adressen till sitt Apple-ID.

Detta är viktigt att göra ifall man skulle glömma sitt lösenord till sitt Apple-ID någon gång så man kan få ett nytt skickat till sin nya e-post.

Här nedan kommer instruktioner i text från Apples support sida. Jag har även gjort en kort filminstruktion som finns här nedan.

Webbadressen man använder för att logga in och ändra e-posten är: www.appleid.apple.com

Ändra ditt Apple-ID

Läs om hur du ändrar den e-postadress som du använder som ditt Apple-ID.

I de flesta fall är ditt Apple-ID även din primära e-postadress för ditt Apple-ID-konto. Du kan ändra ditt Apple-ID till vilken adress som helst, utom till en adress som används för ett annat Apple-ID. Du kan ändra adressen för vilket Apple-ID som helst, utom ett Apple-ID som slutar på @icloud.com, @me.com eller @mac.com.

  1. Logga ut från iCloud, iTunes Store, App Store, FaceTime, Hitta mina vänner, Hitta min iPhone och iMessage på varje enhet som använder ditt nuvarande Apple-ID för dessa tjänster.
  1. Gå till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se).
  1. Välj Hantera ditt Apple-ID och logga in.
  1. Välj Ändra bredvid Apple-ID och primär e-postadress.
  1. Ange den e-postadress som ska användas som ditt Apple-ID och välj sedan Spara ändringar. Apple skickar ett e-postmeddelande med en bekräftelse till adressen.
  1. Öppna e-postmeddelandet och klicka på Bekräfta nu i meddelandet.
  2. När sidan Mitt Apple-ID öppnas loggar du in med ditt nya, ändrade Apple-ID.
  1. När du får ett meddelande om att verifieringen är klar kan du börja använda ditt omdöpta Apple-ID. Du bör även uppdatera de funktioner och tjänster som du använder med ditt Apple-ID.

 

Instruktionsfilm:

  

Annons

2 kommentarer

  1. går ju inte att logga in om den ursprungliga emailadressen som ligger i Apple-Id inte fungerar längre – blir moment 22. hur löser man det? hade teliamail som slutade fungera sista mars – nu behöver jag logga in på mitt Apple-Id för första gången sedan dess – ska börja använda Whats App, men det går ju inte att logga in längre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s