Hitta pedagogiska appar för skolan.

Det finns många som delar med sig av användbara appar för lärande, här kommer en lista på två nya och tre ”gamla favoriter”

 

Appar i undervisningen för nyanlända

Hulya Basaren, förstelärare på mottagningsenhet i Trollhättan samlar och delar appar på Pinterest. Pinterest.com är en digital samlings och delningsplats och man kan välja att ”följa” det man är intresserad av så man får reda på när nya spännande saker dyker upp. Apptipsen finns under ”appar”, ex Appar: Nyanlända-ordkunskap. Hon delar många appar inom olika områden och kategorier.

www.pinterest.com/hulbas

Skärmavbild 2015-01-16 kl. 12.02.15

 

 

 

 

 

 

 

 

Appar för specialpedagogik, skriva sig till läsning mm

Ulrika Jonson, Guldäpplepristagare och specialpedagog i Södertälje använder också Pinterest för att samla och dela appar inom olika områden. www.pinterest.com/ulrikajonson

 

Appar för förskolan på IKT-sidan

Tove Andersson, IKT-pedagog i Lysekil, skriver och recenserar många appar på sin blogg och har gjort en sammanställning av 91 appar för förskolan.

 

Skolappar

www.skolappar.nu recencerar pedagoger appar. De beskriver användningsområden kopplade till syfte och förmågor i läroplanen för grundskolan. Ibland finns det även beskrivningar hur appen fungerar, med text och/eller film.

Pappas appar

Pappas appar, www.pappasappar.se beskriver appar som är pedagogiska och barnvänliga, dvs utan våld och reklam. Apparna betygssätts och man vänder sig både till föräldrar och pedagoger.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s