Förstärk formativ bedömning med digitala verktyg!

”Hur kan it bidra till ett synligt, tydligt och ökat lärande för eleverna? Digitala verktyg är naturliga metoder för att förbättra och effektivisera ett formativt arbetssätt. Under föreläsningen berättar Patricia varför och framför allt hur hon och hennes elever arbetar digitalt och formativt. Konkreta exempel för att tydliggöra lärandemål, synliggöra lärande och för att ge effektiv feedback varvas med egna och elevernas tankegångar före, under och efter genomförande.” fr Skolverkets sida

Här en intervju med från Skolforum angående Patricia Diaz föreläsning om att förbättra det formativ arbetet med digitala verktyg. Patricia Diaz är gymnasielärare och författare och har skrivit flera böcker, den senaste är ”Arbeta formativt med digitala verktyg”, se länk under filmen.
Läs mer på hennes blogg http://www.patriciadiaz.se/

Skärmavbild 2014-11-07 kl. 12.41.29

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s