Inspiration på NIT-möte för skolorna i Öckerö kommun!

TeachMeet

Vid varje NIT (Nätverket för IT-ansvariga) möte har vi ett mini TeachMeet där vi inspirerar och delar med oss till varandra.

imagePer Åhlund visar hur han enkelt skapar en webbaserad enkät i Google Drive och delar ut till eleverna via klassens blogg ”Fredagar med P & B”.
Svaren i enkäten får man snabbt och tydligt sammanställt i till exempel ett cirekldiagram.
Kika gärna in på bloggen, här är länken: http://futureisland.wordpress.com.

Katarina Knutsson berättar hur eleverna i åk 4 ska använda spelet Minecraft för att bygga virtuella och verkliga pepparkakshus.

Minecraft är ett spel som finns både för dator och lärplatta (iPad) och är populärt bland många elever. Fler och fler lärare börjar upptäcka möjligheterna till att använda spelet i undervisningen för att få ökat intresse, engagemang och förståelse.

Några apptips hade vi också, denna gången med fokus på inspelning:

Spreaker DJ – app för att spela in ljud  som kan publiceras eller delas på andra sätt. Finns även en app som heter bara Spreaker, och där kan du även lyssna på andras Podcasts (ljudinspelningar som publicerats)

image

 

 

 

 

 

 

 

 

Web Recording Tool Lite – med denna app kan du spela in videoinstruktioner från en webbsida. Här visas också vad du klickar på, vilket är underlättar mycket och gör det tydligt för mottagaren.

image

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s