Appar för att underlätta läs- och skrivutveckling!

Under IKT-workshop i juni visade Pia Hansson, logoped i Öckerö kommun apparna Skolstil, ClaroSpeak och Into Words som underlättar för läs- och skrivutveckling.

skolstil

Skolstil

Skolstil  är ett enkelt skrivprogram med bokstavsljud och är ett bra verktyg för att skriva sig till läsning. Läs mer på  www.skolappar.nu , där finns även en instruktionsfilm. Appen kostar 22 kr.

 

 

 

 

ClaroSpeakapp

ClaroSpeak

ClaroSpeak är en talsyntesapp med både lässtöd och skrivstöd. Man kan ladda upp dokument i ClaroSpeak appen och då dem upplästa. Det finns några olika röster att välja på. Läs mer om hur appen fungerar och olika möjligheter på www.skolappar.nu. Appen kostar 65 kr.

 

 

 

IntoWordsapp

IntoWords

IntoWords, ett läs- och skrivverktyg med inbyggd ordprediktion, alltså när du börjar skriva får du upp förslag på olika ord som du kan välja. Man kan skriva och läsa med upplässningsstöd. Läs mer om appen på www.skolappar.nu. Appen kostar 95 kr, men man kan prova den gratis i en månad innan man bestämmer sig för om man vill köpa den eller inte. Den finns än så länge bara för iPad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s