SETTmässan – Årstaskolan

SETT mässan (”Scandinavian Educational Technology Transformation”) Skandiviens motsvarighet till BETT har precis ägt rum.

20130419-155247.jpg

Årstaskolan var den enda skolan som hade en egen monter. Årstaskolan är en F-9 skola och har länge utmärkt sig för sitt gedigna arbete med IT i undervisningen. I montern kunde man få se hur en mattelektion i åk 4 gick till. De löste uppgifterna på deras iPads och svaren kunde visas på den gemensamma skärmen på väggen. Det var intressant att se hur många olika appar de använde, varje elev fick valde den app de ville använda för att lösa uppgiften. ”Vi har använt iPads ända sen i 3:an så vi vet liksom vad som finns och vilka appar vi vill använda och väljer den vi känner för” svarade en elev när jag frågade om valet av appar.

20130419-155628.jpg

På Årstaskolan jobbar man mycket med att göra kunskap tillgängligt och dela med sig till andra via webben. Ett omfattande och fantastiskt arbete är alla böcker som barnen har författat och publicerat som e-böcker och ljudböcker på bloggen http://www.bibblis.sewww.bibblis.se</
/>
20130419-154609.jpg

<a
Elever och lärare skapar även en mängd mattekonstruktioner som finns på www.mattenauterna.se
www.kunskapshubben.se finns ytterligare.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s